ציוד למטבח – מה באמת צריך

ציוד למטבח – מה באמת צריך

ארגל ציוד למסעדות, למבטח, כלי שולחן
בדרך כלל מי שמחשיב חשיבות גדולה בנושא ציוד למטבח, הם בעלי המסעדות שדואגים לציוד מסעדות ברמה הגבוהה ביותר. אבל לא רק, היום גם הבשלנים החובבים דואגים לציוד מטבח טוב שלא יורד ברמה מציוד של מסעדה.
הסיבות לכך רבות ומגוונות. ראשית ציוד מטבח איכותי במילים אחרות זו נוחות. מטיב האוכל ועד למהירות ההכנה. כמובן שלא נראה במטבחים הפרטיים שלנו תנורים תעשייתיים, אבל ללא ספק אפשר לראות כלי מטבח ברמה גבוהה. סכין באיכות טובה, תבניות סיליקון משובחות, כוסות ליין, וצלחות עם תו תקן מחמיר ביותר- כאלה שצבעם יהיה יציב גם  לאחר שימושים חוזרים.

ציוד למטבח החלומות שלי

לעיתים אנחנו מכינים סלט בבית משום שהוא מתאים לכל ארוחה וגם משום שהפכנו למדינה שמבינה ומפנימה תזונה נכונה. אבל מה? במסעדות הסלט תמיד יהיה חתוך בצורה מרשימה, מסלט ערבי החתוך לקוביות קטנטנות ביותר ועד לסלט שחתוך גס.  האם הירקות טריים וקשיים? שהטבחים יכולים לעשות את הסלט המדויק ביותר. תתפלאו לאו דווקא שאם נראה לכם נשארו ירקות מאתמול הם מועברים לבית התמחוי? ממש לא. סוד הסלט טמון בסכינים או במכונות החיתוך.

הידעת? לכל ירק יש סכין משלו

לחלקנו זה ישמע כבדיחה ואולי מוגזם, אבל סכין חד של בשר אינו יתאים לחיתוך לחם, כמו שסכין של עגבניות אינו מתאים לחיתוךציוד למטבח מבריק, ציוד מטבח

חסה. כבר מנינו את הכלי הראשון החשוב ביותר במטבח. גם בקניית ציוד למסעדות בעלי העסק לוקחים בחשבון את טיב הסכינים ואינם מתפשרים על פחות, במיוחד במסעדות גורמה ומסעדות שף.

בבתי קפה כמו רשת ארומה שמגישים מאות של סלטים ביום, החיתוך של הירקות נעשה על- ידי מכונה וכמובן שסכיני החיתוך משתנים מירק לירק. במטבח הביתי אנו לא צרכים מכונת חיתוך מסיבית לסלט, אך ניתן למצוא את מכונות החיתוך הביתיות המשרתות את אותה מטרה של ציוד המסעדות. (הן נקראות מנדולינה)

ציוד מטבח – תחביב או מקצוע

אם אתה טבח, שף, אופה קונדיטור או אפילו חובבן “מקצועי” אתה ללא ספק יודע כי טיב ציוד מטבח משפיע על אופן ההגשה. בין אם מדובר בתנור טורבו או בין אם מדובר במועך פירה.
לעיתים בחנויות של חובבים נוכל למצוא ציוד מטבח מרשים בשלל צבעים, בשלל צורות מיוחדות שבהחלט מפתה. נוכל למצוא מחבת לביצה אחת עם ידית בצורה של תרנגולת, באמת מרשים לחובבי החביתות בבוקר. רק פרט אחד לא נאמר לנו בחנות – המחבת המהודר אינו מתאים לכל סוגי הכריים. לפתע נמצא את עצמנו מחזיקים מחבת עד שהפנקייק או החביתה יהיו מוכנים.

 ציוד למטבח – אל תסתכל במחבת אלא על מה שבתוכו

מכאן אנו מתקדמים לאיכות הסירים והמחבתות. זו לא קלישאה שציוד איכותי למטבח אינו מרשים בצורתו החיצונית, אלא ביכולות שלו.  למרות שהיום כבר אפשר למצוא ברשתות גדולות ציוד מטבח, איכותי ומרשים ביופיו. כמובן שיהיה עלינו להיפרד מעוד כמה שקלים. אם תדאגו לאבזר את המטבח הביתי שלכם בעזרת ציוד למטבח איכותי בדומה לציוד מסעדות, תראו שהשמים הם הגבול.

מותגים