ציוד למטבחים ולאירועים

החלטתם לארגן אירוע קטן, לא הפקה גדולה, לא הרבה מוזמנים, אולי בגינת הבית, בחצר האחורית או אפילו בגג. אירוע המונה מספר לא מובטל של מוזמנים, כל שעליכם לדאוג זה לכמה כללים חשובים. הכינו רשימה מלאה של מספר המוזמנים וגם מלאי של ציוד למסעדות במידה ובחרת באירוע המלווה במוזיקה הקפידו על עזרים טכניים שעברו לא פעם ולא פעמיים בדיקה יסודית, עליכם לוודא שתהיה גם מערכת חילופית אחרי הכול אנו מכירים את מרפי מספיק טוב. הכלל השלישי ואולי החשוב מבין כולם לדאוג שיהיה מספיק אוכל לכולם, אחרי הכול עדיף לתרום מנה מיותרת מאשר להשאיר בטן מקרקרת. השלב הבא לו חשיבות עליונה, לדאוג לכמות כלים מספיקה, סטים של צלחות, כוסות וסכו"ם ובכלל כלי מטבח, אם בחרתם בקייטרינג חיצוני, לוודא שכמות הכלים מספיקה, לא לתת לאורחים לחכות לצלחות וסכו"ם בבופה, אולי זה יחשב עבורם כזניח, אבל לעיתים אנשים בוחנים דווקא את הדברים הקטנים.

 הכנסו לקטלוג המוצרים שלנו

 כללי בסיס לאירוע – ציוד למטבחים

אתם מתכננים אירוע סולידי או גרנדיוזי, באולם או בגן המצריך קייטרינג חיצוני או אפילו פנימי. לא פעם שהולכים לטעימות אנו רואים מנות מפוארות שערבות לחך. ביום הטעימות ההשקעה היא עצומה, המנות מפוארות ומהודרות. הגיע יום האירוע בזמן המזל טוב החיבוקים והנשנושים, לפתע אנו הופכים מבועתים. האוכל טוב המנות נראות מרשים. אבל מה לגבי איכות הכלים. פס שחור בצלחת, כוס סדוקה. לעיתים הספקים מנסים לחסוך את הכסף על חשבון דברים לא הגיוניים, לקוח אחד מרוצה על פי חוקי השיווק, זה שבעה לקוחות חדשים וכמה לקוחות חוזרים, אל תיפלו בדברים החשובים.

 חוקי הקולינריה

חוקי הקולינריה מאוד ברורים ויש כמה חוקים עם דגשים מאוד חזקים. למשל סושי בצלחת עגולה אצלנו קונים גם מרובעות לסושי. אםסט צלחות וסכום יוקרתי, ציוד למטבחים פעם ישבתם במסעדה יפנית, אתם וודאי יודעים שהכלים והמסורת היפנית מתחלקים לשניים. הגרנדיוזי ולעיתים המצועצע- כמו הגשת סושי ודגים נאים בצלחות דמויות סירה ומקושטות במלוא הדרם. מנגד כלי מטבח המינימליסטיים הכוללים משטח עץ חלק, או כלי מטבח העשויים פורצלן בצבעים שונים, או כהה מאוד כמו שחור ירוק  ואדום, או לבן חלק ומקלות במקום סכום. כל  אחת מהצורות האלו מקובלת, אם בחרתם באירוע בנוסח יפן עליכם להתאים ציוד למטבחים הכולל כוסות, צלחות סכו"ם קערות רטבים לקונספט האירוע שישתלב לכלל האווירה ויצור את ההרמוניה הנכונה.

 אירוע חד פעמי – הכלים לא

לעיתים המחשבה הראשונה שעולה לנו בראש לפני הפקת/ארגון אירוע, לאחר שבחרנו את מנות המזון יהיה לחסוך כמה שיותר בכסף, אחרי הכול אירוע מצריך מאמץ כספי, נפשי ופיזי. אותו אירוע המיוחל יהיה חד פעמי, כזה שייזכר היטב במוחם של המוזמנים. היום בהחלט ניתן למצוא ציוד מטבח מהודר ועם זאת חד פעמי. הבעיה בציוד המטבח הנ"ל היא כפולה מצד אחד ציוד מטבח  חד פעמיים תמיד יוריד את הרמה והדבר השני והלא פחות חשוב את איכות הסביבה.

שאלות ותשובות

למה חשוב לבחור ציוד מטבח איכותי גם באירועים קטנים וביתיים?

גם באירועים אינטימיים, הכלים משקפים את הרמה הכללית של האירוע. צלחות סדוקות או סכו"ם לא מתאים פוגעים בחוויית הסועד. ציוד איכותי משדר רצינות, אסתטיקה ומכבד את האורחים.

ציוד לאירועים מתוכנן לעבודה מרובה בשטח, לעיתים גם בחוץ, והוא כולל פתרונות לניידות, אחסון ועמידות גבוהה. מדובר בכלים חזקים, מודולריים וקלים להובלה – שלא מתפשרים על מראה או פרקטיקה.

מומלץ לבחור צלחות מרובעות או אובאליות, כלי פורצלן בגוונים עמוקים או בהירים מאוד, קעריות רטבים יפניות ומקלות אכילה במקום סכו"ם. התאמה עיצובית בין הכלים לאופי האירוע יוצרת אווירה מגובשת ומרשימה.

ציוד מתאים מאפשר למלצרים ולצוות הקייטרינג לעבוד במהירות ובלי עיכובים. כלים ממוינים, זמינות גבוהה ופתרונות אחסון נגישים תורמים לזרימת האירוע ומונעים תקלות כמו חוסר בצלחות או כוסות.

בהחלט. כלים רב-פעמיים שומרים על סטנדרט גבוה, נראים טוב יותר, ומפחיתים את הפגיעה בסביבה. גם אם האירוע חד-פעמי, הכלים לא חייבים להיות כאלה – אפשר להשכיר ציוד איכותי מבלי לרכוש אותו.

השכרה מאפשרת גמישות בהתאם לגודל האירוע, חוסכת עלויות אחסון, ומבטיחה ציוד נקי, איכותי ומותאם מראש. היא גם פותרת את הבעיה של רכישת ציוד מיותר שאין בו שימוש לאחר מכן.

מכינים רשימה מדויקת לפי מספר הסועדים, כולל רזרבות, ובודקים שכל הציוד מגיע תקין ושלם. תכנון נכון מראש מונע תקלות בזמן אמת ומשאיר רושם חיובי אצל האורחים.

הכלים הם חלק מהעיצוב. כשיש הלימה בין עיצוב השולחן, האוכל והכלים – החוויה מתעצמת. הם תורמים לאסתטיקה, לשפה העיצובית ולאווירה שרוצים ליצור – בין אם יוקרתית, כפרית או מודרנית.

מגשי הגשה, כפות וסכיני שירות, עמדות חימום, סירי בופה, קערות סלט גדולות ומעמדים מרובעים ליציבות – כולם חיוניים כדי לשמור על סדר, טמפרטורה, ונגישות נוחה לאורחים לאורך כל האירוע.

חשוב להיעזר בייעוץ מקצועי טרם הרכישה, לבחון מפרטים טכניים, לוודא התאמה לסוג התפריט, לאופי העבודה, ולשטח הקיים במטבח. התאמה מדויקת בין הציוד לצרכים תבטיח תפקוד שוטף, יעילות תפעולית ומניעת הוצאות מיותרות בעתיד.

עוד מהבלוג שלנו

עיצוב המטבח הוא הרבה יותר מסתם פונקציונליות. בעידן המודרני, המטבח הפך לחלק בלתי נפרד מהבית, כזה המשקף את הסגנון האישי

בעולם המסעדנות, שבו כל פרט משחק תפקיד במכלול החוויה הקולינרית, בחירת כלי האוכל אינה רק החלטה פרקטית אלא גם חלק

אומרים שטרנדים באים וחולפים אבל שנת 2022 מביאה איתה תחושת דה ז'ה וו. הרבה מהמגמות שהחלו בשנת 2021 ממשיכות איתנו

נשמח לדבר איתך

אפשר גם להשאיר פרטים ונחזור אליך במהירות