אסתטיקה פותחת את התיאבון

מקומות הבילוי של ימינו שונים בהרבה מהעבר. אם פעם בילוי נחשב, יציאה לסרט בבית קולנוע ואחר כך ללכת לדוכן נקניקיות או המבורגר, היום אנחנו כבר לא שם. היום בתי קפה ומסעדות הפכו לבילוי של ממש. אפשר לראות זאת בעיצובים המרשימים ובציוד המסעדות המוגש לשולחננו. המטרה היא אחת - להזמין אותנו להישאר ואף לשחזור שוב.  לא סתם יותר ויותר בעלי מסעדות משקיעים בעיצוב המקום ובציוד עצמו. אסתטיקה פותחת את התיאבון ועל זה אין וויכוח.

 

אוכלים עם העיניים

לאכול עם העיניים זו לא קלישאה, זו עובדה קיימת. חישבו לרגע על מסעדת שף. נכון שכבודו של השף במקומו, אך חשבו על עיצוב המנות. ציוד המטבח נבחר בקפידה, המנות קטנות ומסוגננות, זה מה שמעורר לנו את התיאבון. היופי, האסתטיקה ומה שבניהם  ולא כמות האוכל היא שמגרה את  החושים שלנו (כמו בבתי מלון) אלא הרושם של המנות, צורת ההגשה הם שמשפיעים על החוויה כולה.

 

אוכל זה חוויה רוחנית

ביפן למשל טעם המנה בהחלט מהווה מרכיב מרכזי, אך הוא אינו יהיה מושלם אם השולחן והמנה לא ייעוצבו בהתאם. לכל מסעדה יש את ציוד המטבח שלה, בין אם מדובר במטבח מסורתי או מטבח מודרני. היום אנו לא אוכלים רק כדי לשבוע, אם זה היה המצב, היינו אוכלים פרוסת לחם עם גבינה כל כמה שעות. אוכל זו חוויה רוחנית המשפיעה על כל החושים. מי מאיתנו לא אוהב את הארוחות בבתי מלון, שפע של אוכל המסודר בטוב טעם, ריחות מגוונים, כלים צחורים ונקיים. כל אלו ביחד יוצרים חוויה אשר משפיעה על החושים שלנו ומעניקה לנו את השלווה בחופש שלנו.

 

חשיבות התצוגה בכל ארוחה

הגשת אוכל במסעדה דומה במהות שלו לתצוגת אפנה. ביפן כבר אמרנו, שהשלמות חייבת להתבטא בכל מרכיב ומרכיב של הארוחה. אצלנו הישראלים בדומה ליפנים, אנחנו נהנים מצורת ההגשה של האוכל לשלוחן וכמובן מהשירות. אחד המדדים החשובים ביותר זה תנאי ההגשה (יפה או לא). לא סתם בתי מלון, גני אירועים וקייטרינג משקיעים מאמצים רבים לספק את החוויה הזו.

 

פלסטיק מעבר לדמיון

תחום האסתטיקה נכנס לכל תחום ותחום אפשרי, גם אם אתם מארחים אנשים בחצר הבית וחבל לכם על הסרביס המיוחד. כלי הפלסטיק כבר מזמן לא מה שהיו בעבר. היום ניתן למצוא ציוד למסעדות שעשוי כולו מפלסטיק מהודר. אמרנו שאוכלים עם העיניים ושהגשה לשולחן כבר הפכה לתצוגה העומדת בפני עצמה. גם בבתי החולים הכלים הם כבר לא הכלים הפשוטים שמאפיינים את העבר. עדיין פלסטיק כמובן, אבל האיכות, הרמה, הגימור וכלי ההגשה  הם שמשנים את כל התמונה, עדיין זו לא חוויה להיות מאושפז אך בהחלט כלי המטבח משנים את המחשבה שלנו לגבי הארוחה החמה.
 
חזרה לעמוד הקודם

ספקים

LibbeyBauscherTafelsternRosenthalCAMBROAbertMepraDe BuyerISI Broggi 1818MetroSicoHeppWMFZwiesel LodgeBurgessHollowickChilewichFORBESZieherAlfiKayalarASCOLIA SALEEN DynamicMAUVIEL MARTELLATO Happyflex DalebrookCrasterVollrathRAKGOBELREVOL CarlisleCADDIE  PLATEX GUERY FRILICH SICOzassenhauswestmark

מוצרים חדשים

Revolution סדרת כלים חדשה מ-REVOLצפחה מלבניתצפחה מרובעתצפחה עגולהשפינג דישים מיוחדים לאינדוקציהסט טאפסים Emotionסט טאפסים Emotionפלסמנטיםפלסמנטיםכלי הגשהכלי הגשה יצירתייםמדפי CAMBRO
  • מבשלים עם כלי ארגל
  • קמברו

ארגל ציוד למסעדות - פתרונות הגשה ואירוח

טל': 036823080

סניף ת"א/ אקספרס: רח' קיבוץ גלויות 20

ניווט מהיר לסניף ארגל אקספרס או תל אביב

סניף חיפה: רח' המסילה 20, נשר

ניווט מהיר לסניף ארגל בחיפה
© כל הזכויות שמורות לארגל ציוד למסעדות - פתרונות הגשה ואירוח
ארגלon Google+